Yürüyen Haşere Mücadelesi
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Birimlerince zararlılığı kabul edilen, mücadele kapsamına alınan Alman Hamamböceği/ Kalorifer Böceği ( Blatella germanica), Amerikan Hamamböceği ( Periplanetta americana), Doğu Hamaböceği ( Blatta orientalis), türleri ile mücadele etmektir.
Karınca, Kulağa Kaçan ve Gümüşcül böceklerine karşı Sağlık Bakanlığının verdiği izin ve ruhsatlar doğrultusunda rezidüel sprey ve yem formülasyonlar ( Jel uygulama Yöntemi) ile uygulama yapılır.
1.a) Rezidüel Uygulama: Haşerelerin gezindikleri yerlere, duvarlara, üreme alanlarına, dinlenme alanlarına düşük basınçlı pulvezitör ile uygulanan alan spreyleme metodudur.
1.b) Jel Uygulama: Haşerelerin bulundukları ortamlar sprey uygulamalara uygun olmadığı alanlarda ( Elektronik devreler, gıda üretim alanları, tezgahlar, dolaplar, steril ortamlarda) jel formülasyonlu yemle ilaçlama metodudur.
Kemirgen ( Rodent ) Mücadelesi
Kemirgen mücadelesinde yemli monitörler ve yapışkan plakalı monitörler kullanılarak kemirgen popülasyonun varlığı ve mücadele yöntemi tespit edilir. Mücadelenin başarılı olabilmesi için ortamın yalıtımı, hijyeni, depolama şekli; aktivite oluşumuna, yuvalanmasına, beslenmesine olanak sağlamaktadır. Oluşacak bu aksaklıklar firmamız tarafından raporlanmakta ve hizmet alan firmaya bilgi verilmektedir.
Kemirgen Mücadelesinde dış alanlarda Kemirgen Yemleme Monitörleri, kullanılarak popülasyon türüne ve yoğunluğu tespit edilir, türe uygun mücadele yöntemi uygulanır.
Kemirgen Türleri
Lağım Sıçanı ( Rattus norvegicus)
Ev/ Çatı Sıçanı ( Rattus rattus)
Ev/ Fındık Faresi ( Mus domesticus)
Kemirgen Mücadelesinde iç alanlarda ( gıda üretim alanlarında, steril ortamlarda, kemirgenin ölü değilde canlı yakalamak istenilen yerlerde) Kemirgen Canlı Yakalama Monitörü kullanılarak popülasyon türüne ve yoğunluğu tespit edilir, türe uygun mücadele yöntemi uygulanır.
Uçan Haşere Mücadelesi
Uçkun Haşere Mücadelesini sürdürdüğümüz 2 yöntem bulunmaktadır.
Karasinek ( Musca demestica) Mücadelesi: Karasinek mücadelesi üreme alanlarına biyosidal ürün uygulaması ile başlar. Tesis etrafında organik atıkların tespiti yapılır, bu atıkların ortamdan uzaklaştırılması sağlanır, uzaklaştırılamayan atıklar üzerine pülverizatör ile uygulama yapılır. Dış alanlarda bulunan erginler için ULV cihazı ile uygulama yapılır. İç alanlarda bulunan haşereler için rezidüel uygulamalar yapılır.
Sivrisinek ( Anopheles, Aedes, Culex) Mücadelesi: Ergin sivrisineklerle mücadelede dış alanlarda araç üstü ULV cihazı ile uygulama yapılmaktadır.
Araç üstü ULV cihazları
Sivrisinek Larva Mücadelesi: Sivrisinek mücadelesinde en önemli aşama Larva Mücadelesidir. Firmamız larva mücadelesinde biyolojik larvasit kullanarak, çevre dostu, doğada parçalana biyosidal ürünler kullanmaktadır. Larva mücadelesi temiz ve pis su birikinti alanlarında yıl boyunca yapılması gereken bir uygulamadır.
Sivrisinek mücadelesinde dikkat edilmesi gereken hususlar;
Çöp bidonlarının kapakları kapalı tutulmalı, düzenli olarak yıkanmalı dezenfekte edilmelidir.
Çevredeki bitki ve yaprak artıkları düzenli olarak temizlenmelidir.
Çevredeki su birikintilerinin üzerleri kapatılmalı, ( Kullanılmayan havuzlar, kuyular v.b.)
Aşırı bahçe sulamalarından kaynaklanan su birikinti alanlarına drenaj sistemleri kurulmalıdır.
Uçan haşere mücadelesinde işletmenizin bu hizmeti almasıyla kesin çözüm sağlanması mümkün olmamakta, kesin çözümün bölgesel mücadeler ile sağlanacağını sizlere bildiririz. Kaynakların (üreme alanlarının) kontrol edilebilir kaynaklar olmadığı için Uçan Haşere Kontrol Hizmeti HİBRİT İLAÇLAMA firmamızca garanti kapsamına girmez.
Uçan Haşere Yakalayıcı Cihaz Servisi: Uçan Haşere Mücadelesinde iç alanlarda haşereyi minimum seviyeye indirmek ve kontrol altına almak için U.V.A ışını yayan, haşereyi cihaza yönelmesini sağlayan, özel malzemelerden imal edilmiş yapışkan plakalı levhalara haşerenin yapışarak yakalanmasını sağlayan, gıda üretim alanlarında Sağlık Bakanlığından Onaylı cihazlar kullanılmaktadır. Bu cihazların satışı, bakımı ve kontrolleri firmamız tarafından ayrıca firmaya faturalandırılır.
Sürüngen Mücadelesi
Yılanların tesis içi ve dışında görülmesi ile rutin kontroller dışında ayrıca ele alınması gerekir. Doğal yaşama ait canlıların kontrolünde zehirli kimyasallar kullanılmaz. Temel yaklaşım zararlıların tesise girişlerini engellemek olmalıdır. Tesis içinde ve dışında yuva ve barınma alanları oluşumuna engel olunmalı ve firmamız tarafınca danışmanlık verilmektedir.
Tesis içerisinde görülmesi halinde, yılan kapanları ile zararlı haşere yakalanıp tesisten uzaklaştırma işlemi tarafımızca yapılmakta olup, bu uygulama ayrıca firmaya faturalandırılır.
Depo Zararlılarını Mücadelesi
Un Biti ve Güve gibi zararlı haşerelerin tesis içerisinde görülmesi durumunda, haşerenin yuvalandığı alan ( ambalaj kutusu, çuval vb.) ortamdan çıkarılır ve ortam kalıcı sprey uygulamalar ile koruma altına alınır. Un biti ve Güvenin tesise canlı olarak geldiği gibi yumurta olarakta gelebilir. Zararlı haşerenin ortamda çok sayıda bulunması durumda ise fumigasyon uygulaması gerekir.
Kedi, Köpek Önleme
Kedi ve Köpeklerin tesis içerisinde istenilmediği zamanlarda firmamız tarafında temini sağlanan kedi, köpek kapanları ile istenilmeyen canlı yakalanır ve tesisten uzaklaştırılması sağlanır. Bu kapanların temini tarafımızca yapılmakta olup ayrıca firmaya faturalandırılır.
Fumigasyon Uygulamaları
Sıvı ve Jel ilaçlar ile uygulama yapılamayan alanlarda fumigasyon uygulaması yapılmaktadır. Fumigasyon uygulamasında ortam hava ile tamamen izole edilir ve kapalı bir ortam içerisinde gaz ilaçlama uygulaması yapılır. Bu uygulama Tarım Bakanlığı tarafında yetkili, Fumigasyon Operatörü Tarafınca yapılmaktadır. Firma çalışanları Fumigasyon Operatörlük eğitimlerini almış olup Tarım Bakanlığından firmamız Uygulama Ruhsatını almıştır. Fumigasyon uygulaması sıvı ve jel ilaçlamalar ile çözüm alınamayan durumlarda son çare olarak tercih edilmelidir. Fumigasyon işlemi çok tehlikeli bir uygulama olup, gereksiz yere uygulanmamalıdır. Fumigasyon uygulaması Un biti, Güve, Tahta Kurusu, Ahşap Delici Kurt, Akarlar, Mıceler vb. zor haşere grublarında kullanılmaktadır. Ayrıca İthalat ve İhracat alanlarında, Karantina ortamlarında ortamdaki zararlı haşerelerin ortamdan yok edilmesinde kullanılmaktadır.
Uygulama Alanları: Ev, Yat, Fabrika, Silo, Gemi, Konteynır, Depo vb. Kapalı ortamlar.
Özel Uygulama Gerektiren Uygulamalar
Bit, Pire, Kene, Akrep, Arı gibi mücadelesi zor olan haşere guruplarında haşere türüne bağlı olarak spesifik biyosidal ürünler kullanılarak uygulama yapılmaktadır. Bu uygulamalar, ortamın kapatılması gerektiren, kokulu, uygulamadan sonra detaylı temizlik gerektiren mücadele metodudur.
Dezenfeksiyon Uygulamaları
Toprak, hava, insan vücudu ve tüm çevremizde, mikroorganizmalar kendilerine yaşam alanı bulurlar. Evlerimizdeki halılar, kumaşlar, koltuklar ve yerler bakteri, mantar ve virüs yuvasıdır. Ayrıca temizlik yaparken kullanılan malzemelere karşı oldukça dayanıklı olan birçok bakteri yaşar. Evinizi veya iş yerinizi tamamen mikroorganizmalardan kurtarmak için yapabileceklerinizin başında, dezenfeksiyon gelir. Özellikle tıbbi ve cerrahi girişimler sırasında tamamen mikrop ve bakterilerden arındırılmış bir ortam gerekir. Ameliyathane, diyaliz, yoğun bakım, transplantasyon ve yeni doğan bebek üniteleri gibi yerlerde ortam havası ve malzemeler belirli bazı kurallara uymalıdır. Dezenfeksiyon sayesinde, cansız ortamdaki patojen mikroorganizmalar öldürülür. Aynı zamanda bu tür mikroorganizmaların üremeleri de dezenfeksiyon uygulanarak engellenir.
Dezenfeksiyon Nedir?
Hastalık yapma özelliği bulunan mikropların uzaklaştırılması ve tamamen ortadan kaldırılması işlemine dezenfeksiyon denir. Dezenfeksiyon, geniş bir aralığı tanımlar. Dezenfeksiyon işleminde, genelde kimyasalların oluşturduğu dezenfektanlar kullanılır. İki farklı dezenfeksiyon yöntemi bulunur. Biri yüksek ısı derecesi kullanılarak ve mikroorganizmaları tamamen yok etme amaçlanarak yapılır; diğer yöntem ise özel dezenfektan ilaçları ile özel uygulama makineleri ile ortam kapatılarak dezenfekte edilir.
Sterilizasyon Nedir?
Bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmaların arındırılma işlemine sterilizasyon denir. Sterilizasyon işlemi uygulandıktan sonra ortamdaki tüm mikroorganizmalar öldürülür. Sterilizasyonun dereceleri bulunmaz; tek seferlik bir işlemdir. Bir kere yapıldığı zaman tüm sporsuz bakteriler, virüsler, mantarlar gibi mikroorganizmalar yok olur. Sterilizasyonun amacı tüm organizmaların ortadan kaldırılmasıdır.
Personel ve İş Organizasyonu
Eğitim: İşletmeniz yönetimince tarafımızdan Haşere Mücadelesi, İdeal İşletme Şartları konulu eğitimler istenilmesi durumunda eğitimler ÜCRETSİZ olarak verilmektedir.
Ekipmanlar: Kemirgen Mücadelesinde kullanılan ekipmanlar için ayrıca bir bedel ödenmez, mülkiyet hakkı Mobil İlaçlama firmasına aittir.
Acil Çağrılar: Yürüyen Haşere, Uçan Haşere ve Kemirgen acil çağrı durumunda 24 ( yirmi dört ) saat içinde işletmeye gelerek gerekli hizmeti vermekle yükümlüdür. Ay içerisinde yapılan acil çağrıya Mobil ilaçlama firmamız ücretsiz müdahale etmektedir.
Servis Formu: Her uygulama sonrasına EK-1 Biyosidal Ürün Uygulama Servis Formu doldurulur, form karşılıklı olarak firmanızın temsilcisi ile mobil ilaçlama temsilcisi arasında imzalanır, 1 nüsha firmanızda, 1 nüsha Mobil İlaçlamada kalacak şekilde düzenlenir.
Faturalandırma: Hizmet bedeli uygulamalardan sonra faturalandırılır. Fatura tarihinde 30 gün içerisinde ödenmesi uygun olacaktır. Hizmet Bedeli + KDV %18 olarak fatura kesilmektedir.